VEIEN UT AV ET LIV MED SMERTER

Det finnes en løsning
som ikke tilbys i helsevesenet

la oss se på kroniske smerter på en helt ny måte!

Gjennom Nullstill smertene er det første gang jeg genuint har opplevd å møtes der jeg er.

SE VIDEO PRESENTASJON


Mitt navn er Kenneth Mortensen, og jeg levde med kroniske smerter i 13 år før jeg fant løsningen. Vårt team ønsker å dele hvilke grep DU kan ta for å ta hverdagen tilbake. Legg igjen navn og epost, så får du omgående tilgang til webinaret "Hva du må vite om smertene dine - og hvordan du kan få det bedre."

Vil du ha en hverdag hvor...

Alt dette er tilgjengelig for deg!

Dette sier våre deltagere

Neha Agnihotri sin testimonial for Nullstill smertene.

Neha Agnihotri

Min umiddelbare tanke etter den første dagen med dette Nullstill Smertene var – Endelig!
 
Etter et to-sifret antall år med smerter, spenninger og plager i rygg, hofte, nakke og skuldre, i tillegg til utmattelsesplager, har jeg prøvd meg på mye av det som tilbys både i helsevesenet og på treningssentre.
Gjennom dette programmet er det første gang jeg genuint har opplevd å møtes der jeg er, kanskje nettopp fordi Kenneth og Kasia har vært der selv. Endelig noe med et helhetlig perspektiv, og ikke bare noen styrkeøvelser man skal utføre på egen hånd! Jeg har kjent på avspenning og smertelindring som treffer på akkurat de «riktige» områdene i kroppen og ikke minst på mestring med de balanserte fysiske øvelsene, som lett kan tilpasses.
 
Kenneth har en utrolig tilstedeværelse som både har gitt en følelse av ro, og også ledet til inspirasjon og motivasjon gjennom refleksjonene og kunnskapen han deler underveis. I kombinasjon med den personlige kontakten som er med i programmet, oppleves dette som akkurat den oppfølgningen og forståelsen jeg har savnet i møte med helsevesenet.
 
Her møtes fysiske bevegelser, smertelindring, refleksjon og varme i en uanstrengt union formidlet gjennom Kenneths behagelige vesen. Øvelsene med Kasia er minst like inspirerende, givende og lærerike! Man kan kjenne hennes varme og empatiske personlighet gjennom skjermen, og hun har en flott evne til å enkelt formidle all kunnskapen hun sitter på. Mange av temaene som kom frem traff dypt i hjerterota og bidro til noen aha-opplevelser.
 
Lengden på videoene gjør det enkelt å skape rom til dette i hverdagen, og jeg har sett frem til å komme meg på matta hver eneste dag! Jeg gleder meg til å fortsette videre på egenhånd med en slags fornyet styrke i kroppen og motivasjon i sinnet som jeg ikke har kjent på lenge. Tusen takk for dette programmet, Kenneth og Kasia!

Hva er unikt med programmet?

  • Vi tenker helhet. Det nytter ikke kun å se på det fysiske. Det nytter heller ikke kun å se på det mentale / psykiske / emosjonelle. Vi ser på sammenhengen.
  • Du får eksperter fra mange områder samtidig til å gi deg en helhetlig støtte i livet ditt.
  • Du får grundig veiledning innenfor yoga, terapi, coaching, psykologi og ikke minst mange års erfaring med kroniske smerter.
  • Vi er ikke ute etter en quick fix! Alt innarbeides over tid, og du vil sakte men sikkert merke vedvarende endring.
  • Lær deg hvordan behandle deg selv og kroppen din på en helt ny måte og ta hverdagen tilbake!

Livet mitt - En historie på godt og vondt

Det er viktig for meg å starte med barndommen, og de mønstre som jeg tok med meg inn i voksen alder. Kort fortalt så følte jeg meg sjelden god nok eller sett. Problemet var at jeg hadde ingen ressurser til å hjelpe meg å stanse opp, se på egne mønstre, finne ut hva som egentlig foregikk. Jeg slet hele veien med en underliggende ekkel følelse og klarte aldri å være helt fornøyd med noe. Noe manglet. Det ville ta mange år før jeg begynte å forstå.

– Ung og usikker –

Prolaps!

Min første skiveprolaps i korsryggen kom ut av det blå, fra en tur i skogen tilbake i 2008. I den tiden var “prolaps” et livsfarlig ord, og det ble starten på en reise fylt med frykt. Lege og de typiske behandlerne som fysioterapaut og kiropraktor ble oppsøkt en rekke ganger. Ikke minst ble det innfølt et regime av opptreningsprogram.

I en viss periode merket jeg bedring, etter å ha dedikert mer og mer av min tid til fysisk aktivitet, spesielt i forhold til kjernemuskulatur og mobilitet. Men! Det var fremdeles ustabilt, og nok en gang inntraff en kraftig prolaps, denne gang i forbindelse med trening. Det medførte også nummenhet og smerte ut i ben. Frykten satte seg nå kraftig i meg, og mengden av behandlere økte i årene som skulle komme: lege, fysioterapaut, kiropraktor, ostepat, naprapat, spesialister på sykehus, ryggskole, til og med healere. Ikke minst ble dosene av smertestillende økt.

Fra 2012 og fremover var dagene fylt med smerte av varierende grad, og jeg bestemte meg for at ryggen min var svak. Mennesker jeg møtte i helsevesenet undersøkte alltid kun den fysiske delen av puslespillet. Jeg ble mer og mer forsiktig og usikker i forhold til ryggen. Jeg bygget dessuten store deler av min identitet rundt det å ha vondt i ryggen. Jeg ble Kenneth med vondt i ryggen. På en måte var det komfortabelt med denne identiteten, for jeg ville at alle skulle anerkjenne smertene mine. Lite visste jeg at dette hjalp til med å vedlikeholde smertene.

Fastforward til noen år senere – hvor det ble tilsynelatende funnet at de to nederste ryggvirvel skivene i korsryggen var defekte. Gjennom en privat klinikk gikk jeg med på å operere bort de «dårlige» skivene og erstatte dem med titan proteser. Det var litt av en prosess, både før, under og etter operasjonen. Et virvar av fysiske smerter og mental uro. Etter operasjonen antok jeg at jeg skulle bli smertefri – at problemet var løst. Men nei. Smertene fortsatte, bare på en annen måte. 

– Operert og spent –

Smertene

Under årenes løp har symptomene ofte vært særdeles smertefulle og altoppslukende. Å sitte lengre tid om gangen skapte et større og større trykk, så det fungerte ikke. Det strålte ned i begge ben, akkompagnert av nummenhet og vissenhet, også om jeg stod oppreist for lenge om gangen. Det kjentes ut som hele ryggen var i ferd med å kollapse og som om bena forsvant under meg.

Nettene var som regel krevende. Både i forhold til å ligge på magen og på siden. Å ligge direkte på ryggen for lenge om gangen fungerte ikke, så løsningen ble å skifte stilling uttallige ganger. Inntil kroppen var så sliten at jeg rett og slett sovnet av utmattelse. Bevegelse hjalp, men man kan jo ikke bevege seg hele døgnet, så det ble konstant søken etter å finne en form for balanse.

I mine verste perioder var frykten fullstendig overhengende. Liggende på natta og ikke vite om jeg burde ringe 113 eller ikke. En redsel som handlet om mye mer enn de fysiske smertene. Mentalt var det værst. Redd for om kroppen var ødelagt, om jeg skulle miste følelsene fullstendig i bena, hva da som ville skje, og usikker på valg å ta, usikker på om jeg tok feil valg osv. Det var en vanvittig reise – så jeg kan resonnere med alle som har disse smertene. Det tar over hele livet.

Det må også nevnes at det kom snikende smerter i nakken i tillegg. Som var utrolig rart, hvordan hang alt dette sammen egentlig? Etter uttallige MR ble det aldri avdekket at det var noe stort problem med nakken.

Jobb fungerte dårligere og dårligere. Jeg hadde i denne perioden en stillesittende jobb, time på time på kontor, og det gjorde ikke saken bedre. Jeg begynte å grue meg daglig til å dra på jobb. Jeg prøvde å skjule smertene for kollegaer. Jeg gjemte meg i tillegg ofte på toalettet bare for å legge meg på gulvet for å få bena opp etter veggen, alt for å desperat søke avlastning.

Jeg unngikk i lange perioder å være med på sosiale settinger, inkludert å besøke venner og familie. Det smertet meg mentalt å gjøre dette, samvittigheten preget meg, men smertene styrte showet så jeg følte ikke jeg hadde noe valg. Jeg orket ikke alltid forklare den egentlig grunnen til at jeg ikke ville være med. Faktum var at jeg var livredd og bestemt på at smertene kom til å ta overhånd før jeg i det hele tatt dro ut av huset. Jeg var også redd for at jeg ikke hadde nok å gi av meg selv til de rundt. Det var en fryktelig ensom reise. Det var vanskelig å forklare alt rundt smertene, ikke minst når alt ikke kunne ses på utsiden. Den mentale faktoren og usikkerheten var overveldende.

Redselen for å gjøre smertene verre lå underliggende i hverdagen. Ikke minst når jeg hadde gode dager kjente jeg redselen stige for at det skulle blusse opp igjen. Kroppen ble anspent og (slik jeg vet i dag) havnet jeg igjen og igjen i fight-or-flight modus.

Det samme gjaldt i forhold til trening, hvor jeg både bevisst og ubevisst påførte spenning i egen kropp fordi jeg forberedte meg psykisk og fysisk på at “nå smeller det igjen snart!”. Problemet med treningen ble også at jeg følte jeg gjorde alt rett! Jeg tøyde, jeg var myk, jeg hadde sterk kjernemuskulatur – til og med operasjon. Men! Fremdeles så fungerte ikke dette! Hvorfor??? Frustrasjonen var overveldende.

Forståelsen

Jeg begynte etterhvert å gå dypt i selvstudie. Jeg ville virkelig finne ut av hvordan alt hang sammen. Jeg startet sakte men sikkert å endre, ikke bare min egen yoga praksis, men rett og slett holdningen min. Til meg selv, til alle rundt, til livet! Jeg måtte se på helheten i meg – med godhet. Jeg måtte grave ekstra dypt ned i egne mønstre, som jeg hadde tatt med meg fra barndommen. Jeg var så vant til å tråkke på meg selv, ikke være fornøyd, og ikke minst ha den underliggende ekle følelsen av å ikke være god nok. Jeg måtte gå dypere inn i dette, undersøke hvordan jeg egentlig har det med meg selv. Sakte men sikkert snek en ny bevissthet inn i hele meg, inn i hver celle i kroppen. Det tok tid, men det utviklet seg noe helt nytt, ferskt, friskt! Alt endret seg, inkludert hvordan jeg praktiserte og trente. Det handlet nå om å nærme meg frykten med et vennlig blikk. Nærme meg ryggen (og alt) med større nysgjerrighet, og ikke minst ro. Jeg måtte fortelle kroppen min at jeg var trygg!

Min fysiske praksis per i dag er et stort repertoir av utrolig mange øvelser, som jeg virkelig elsker. Som kjennes godt ut, som er fint for systemet mitt, som er tilpasset meg og ikke motsatt. Dette er også noe jeg gir videre i dette programmet. Ikke bare øvelsene, men at alt må tilpasses deg, din kropp og din hverdag.

Min identitet

I denne reisen begynte det å åpenbare seg dypere spørsmål – blant annet: Hvem ER jeg egentlig? Hva er min identitet – og hvordan kan jeg bli fri fra alle mine forutinntatte følelser om både meg selv og alle andre mennesker? Hvor låst eller hvor fri er jeg egentlig? Hvor autentisk kontakt har jeg med meg selv? Hvor ærlig kan jeg være med meg selv? Hvilke følelser er undergravd og oversett? Hva er det jeg ikke har bearbeidet godt nok? Hvor hel er jeg egentlig? Hvor mye kan jeg hvile i meg selv – og kjenne ro og harmoni? Jeg var en people pleaser fra ung alder. Andres meninger betydde så utrolig mye for hvordan jeg hadde det med meg selv. Og så holdt jeg alt inne. Det er ikke noe rart det festet seg spenninger i kroppen. I hele denne prosessen nå ble det samtidig viktig å være tålmodig og raus med meg selv.

– Dedikert og inspirert –

Yogalærer

Disse store universelle spørsmål var virkelig revolusjonerende for klare å forstå meg selv. Underveis i stormen hadde jeg utdannet meg som yogalærer, og virkelig gått inn på en ny reise i livet mitt – hvor det handler om helhet, frhihet og inspirasjon! Jeg fant uvurderlige verktøy på reisen – ikke minst for hvordan jeg behandler meg selv og ryggen min. Jeg vet i dag at ryggen min – og det jeg kjenner – er sensations / følelser. Setter jeg en merkelapp på dem at det er noe negativt som jeg vil ha bort – så forsterker jeg bare symptomene. Hvis jeg ikke er fornøyd, konstant jager mot å fikse et problem – så blir problemet sterkere. Dessten, jeg har ingenting å bevise overfor noen lenger – og jeg trenger slettes ikke vedlikeholde min identitet som handler om ryggen min. Jeg er så mye mer enn ryggen min. Jeg er meg.

Hva jeg fant på min reise kom også studentene i mine timer til gode. Det viktigste ble å se ethvert menneske, som så mye mer enn den identiteten de legger på seg selv eller tror de burde være. Jeg vil se deg, forbi alle lagene. Og jeg vet inderlig at smerten jeg har vært gjennom har vært en gave til meg, slik at jeg evner å både seg meg selv og menneskene rundt meg bedre.

Raushet

Jeg ble mer og mer raus og kjærlig og forståelsesfull mot meg selv, og deretter i bedre stand til å være det mot andre. Det handler så mye om aksept. Hva om jeg bare kan sitte her i akkurat dette øyeblikket og ha en aksept, om at alt er akkurat som det er. Akkurat så kan faktisk alt være ok (selv om det ikke er det på mange plan). Det ble viktig å feste et stort vennlig blikk mot de delene av meg selv som jeg tidligere mislikte. Jeg tillater ALT. Det er ikke enkelt, og det kan gjerne ta tid (det gjorde det med meg!) – men det ER mulig.

– Bevisste pust og sinnsro –

Hverdagen min i dag

Det er en HELT annen hverdag i dag. Jeg kjenner fremdeles symptomer i ryggen, som jeg tidligere kalte smerte. Men det er av mye mindre grad – og det er ikke lenger de som har kontroll – det er ikke lenger de som styrer showet. Jeg ser dem, jeg anerkjenner dem – nærmest klapper dem på hodet. De er der og det får de lov til. Så får de mindre makt, mens jeg heller velger å leve i min solide inspirasjon. Jeg gjør den dag i dag ting jeg ikke trodde skulle være mulig! Ikke minst fysisk, med friere bevegelse og en helt annen hverdag. Livet mitt er mye større nå – mektigere – med fokus på hva som er bra – hvilken retning jeg vil gå – mitt livs purpose – som jeg virkelig brenner for! Og det er derfor jeg har så mye overskudd akkurat nå til å dele dette programmet med DEG. Dette er min reise – min praksis – som jeg ønsker å dele.

Hva kan jeg gi DEG?

Så hva kan jeg gi deg? Solid erfaring! Jeg har virkelig levd gjennom dette. ALT er utprøvd. Kjenner du også at du har prøvd alt? Du har min forståelse og medfølelse. Men du – det ER håp. Kan du tro meg? Vil du bli med meg på denne reisen? Vi må kombinere det fysiske med det mentale og emosjonelle. Alt henger sammen. Vi må se på helheten. Dette kan ha potensiale til å endre livet ditt!

– Frihet –
Kenneth Mortensen - etablerer av Nullstillsmertene.no.
Kenneth Mortensen - Etablerer av Nullstill Smertene

FÅ TILGANG TIL VIDEO PRESENTASJON

Viktig informasjon

Innhold på denne nettsiden erstatter ikke profesjonell medisinsk rådgivning, medisinsk diagnose, behandling eller terapi. Den er designet for å gi generell helse- og velværeinformasjon. Klikk her for vårt fulle personvern og ansvarsfraskrivelse

Smertetesten

A problem was detected in the following Form. Submitting it could result in errors. Please contact the site administrator.
Du er på riktig sted! Les videre på siden og ikke minst se video presentasjon. Vi er klare for å snakke med deg og snu rundt på livet ditt!
Er det snakk om mer akutte smerter som har oppstått for kort tid siden, så kan vi ikke hjelpe deg. Da er det nødvendig å oppsøke lege eller spesialist for utredning. Kontakt oss gjerne om du vil ha mer svar rundt dette.
Send epost
Dersom du er usikker på om du har prøvd alt eller ikke, så kan denne siden likevel være for deg.
Du bør være obs på at det er viktig å undersøke om det kan være underliggende årsaker til dine smerter, som din lege eller spesialist bør utrede. Skriv gjerne til oss om hverdagen din, om plagene dine. Så kan vi se om vi kan henvende deg til noen som kan hjelpe deg!
Send epost
Uro, usikkerhet og frykt er som regel en naturlig følge av smertene. Kropp og sinn henger godt sammen.
Er du likevel usikker på hva du skal svare her, send gjerne en personlig melding om din hverdag, så skal vi forsøke å besvare så godt som mulig.
Send epost